TR | EN
Zorunlu Hazırlık Eğitimi Alacak Öğrencilerimizin Dikkatine
6.09.2024

Sevgili Öğrenciler,

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda 16 Eylül 2024 Pazartesi günü saat 9:00'da derslerimiz başlayacak ve derslerde yoklama alınacaktır. Hazırlık eğitiminde ekle-sil haftası yoktur. Hazırlık sınıfı öğrencilerinin ders kaydı tarafımızdan yapılmaktadır. Harcını yatırmayan öğrenciler için ders kaydı yapılmayacaktır. Geçici sınıf listeleri için duyurularımızı takip ediniz. 

 

Bilgilendirme Toplantısı

16 Eylül 2024 Pazartesi günü İngilizce hazırlık öğrencilerinin katılımıyla kantin katındaki konferans salonunda bilgilendirme toplantıları yapılacaktır. Söz konusu toplantılarda Yabancı Diller Yüksekokulumuzdan bir yönetici tarafından yüksekokulumuzdaki süreç ve uygulamalar (dersler, ölçme-değerlendirme, devamsızlık gibi konular) ile ilgili öğrencilere bilgi verilecektir. Bu toplantılara katılmanız önemlidir. Her sınıfın toplantı saati farklı olup toplantı saatiniz size duyurulacaktır. Her toplantının yaklaşık bir ders saati sürmesi planlanmaktadır ve toplantınızın olmadığı saatlerde dersleriniz devam edecektir. Diğer birimlerin (Almanca ve Fransızca) bilgilendirmeleri ilgili birimler tarafından yapılacaktır. 

Seviye Belirleme Sınavı

17 Eylül 2024 Salı günü saat 9:00'da İngilizce Zorunlu Hazırlık öğrencileri için Seviye Belirleme Sınavı yapılacaktır. İngilizce hazırlık eğitimi alacak bütün öğrencilerin bu sınava girmeleri ZORUNLUDUR. Bu sınav; dil bilgisi, sözcük bilgisi, okuma becerileri, yazma becerileri ve dinleme becerilerini ölçmektedir ve sorular basitten zora doğru ilerlemektedir. Bu sınav, başarınızın ölçüleceği bir sınav değildir. Bu sınavdan alacağınız puana göre seviyeniz belirlenip sınıflarınıza yerleştirileceksiniz. İngilizce hazırlık eğitiminde güz döneminde Level 1Level 2 ve Level 3 olmak üzere üç seviye vardır. Her seviyenin alacağı eğitim ve hazırlık okulundan mezun olma koşulları farklıdır. Dil seviyenize uygun bir eğitim alabilmeniz ve dönem/sene kaybetmemeniz için seviyenizin belirlenmesi çok önemlidir. Seviyenizin doğru belirlenebilmesi için seviye belirleme sınavında sadece bildiğiniz soruları cevaplamanız ve bilmediğiniz soruları boş bırakmanız gerekmektedir. Sınav sonucunuza göre yerleştirildiğiniz seviye ve sınıf web sayfamızda ilan edilecektir. Sonrasında sınıflarınız değiştirilmeyecektir.

 

İngilizce Hazırlık birimi için , 19-20 Eylül 2024 Perşembe ve Cuma günü yayınevinin yüksekokulumuzda açacağı kitap standından ders kitaplarınızı satın alabilirsiniz.