TR | EN
Yabancı Diller Yüksekokulumuz Pearson Assured Tarafından Akredite Edildi
25.05.2022
Öne çıkan görsel

 

Yabancı Diller Yüksekokulumuz Pearson Assured Tarafından Akredite Edildi!

   Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, dünyanın en büyük eğitim çözümleri şirketlerinden biri olan Pearson tarafından geliştirilen, uluslararası tanınırlığa sahip kalite güvencesi ve akreditasyon sistemi olan Pearson Assured tarafından gerçekleştirilen kalite denetleme sürecinden başarıyla geçmiş ve akredite edilmiştir.

   İngilizce Hazırlık Okulumuz, Pearson Assured tarafından belirlenmiş olan Yönetim-Organizasyon, Eğitim-Öğretim, Ölçme ve Değerlendirme alanlarında, 3 temel kalite ölçütü kapsamında değerlendirilmiş ve toplam 40 kalite standardına uyum sağlamıştır. Bu süreç sonunda, Pearson Assured kalite denetçisi kurumumuzu denetlemiş ve standartlara uyum kontrolüne dair tam uyum raporu vermiştir.

   Bu akreditasyon, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulumuzda İngilizce eğitim gören öğrencilerimizin, kalitesi uluslararası olarak tanınan bir üniversitede İngilizce eğitimi aldıklarının göstergesidir. 2021-2022 akademik yılında eğitim gören öğrencilerimiz de dâhil olmak üzere, İngilizce Hazırlık Programını başarılı bir şekilde bitiren bütün öğrencilerimiz akademik yılın sonunda Pearson Assured sertifikası alma hakkı kazanmış olacaklardır.

   Pearson, dünya çapında 1000’den fazla kurum ile birlikte çalışan, özellikle İngiltere’de, ABD’de, Avrupa’da ve Orta Doğu’da birçok kurum ve kuruluşa eğitim çözümleri sunmaktadır. Pearson Akreditasyon belgesini almaya hak kazanan öğrencilerimize bu belge, bahsedilen bölgelerde okul kabulleri, iş başvuruları, akademik ve mesleki kariyerlerine devam etmelerinde önemli bir destek sağlayacaktır.