FOCI-XXIII Stakes and Mistakes: The Vital Voice of Stakeholders in Curriculum Development

Etkinlik Tarihi: 05 Mayıs 2023 00:00 - 06 Mayıs 2023 00:00

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda 5 Mayıs 2023 Cuma (Saat 09.00-17.00) ve 6 Mayıs 2023 Cumartesi (Saat 09.00-16.00) günü FOCI-XXIII: "Stakes and Mistakes: The Vital Voice of Stakeholders in Curriculum Development" (23. Müfredat Konuları Forumu – Kazanımlar ve Hatalar: Paydaşların Müfredat Geliştirmedeki Önemli Söz Hakları) isimli forum gerçekleştirilmiştir.

Söz konusu foruma; Anadolu Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, TED Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi ve Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce müfredat geliştirme alanında çalışan öğretim elemanları tarafından katılım sağlanmıştır.

İki günlük forum boyunca gruplar halinde tartışmalar ve etkinlikler gerçekleştirilerek; üniversitelerde İngilizce hazırlık eğitimi alan öğrenciler ve velileri; İngilizce öğretimi yapılan yüksekokulların/birimlerin yöneticileri, ölçme değerlendirme biriminde görev yapan öğretim elemanları, program geliştirme biriminde görev yapan öğretim elemanları, İngilizce öğreten öğretim elemanları, fakültelerdeki öğretim elemanları ve İngilizce öğretimi sektöründeki yayınevleri gibi bir çok paydaşın müfredat geliştirme sürecindeki rolü ve bu sürece nasıl ve ne ölçüde dahil edilmeleri gerektiği konuları detaylı bir şekilde ele alınmıştır.

Forumda gerçekleştirilen tartışmalar sonucunda katılımcılar tarafından raporlar hazırlanmış ve bu raporlar FOCI (Müfredat Konuları Forumu)’nin internet sitesinde yayımlanmıştır. FOCI yürütme kurulu tarafından tüm katılımcılara katılım belgeleri verilmiştir ve Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Eyyüp Gülbandılar tüm katılımcılara katkıları için teşekkür etmiştir.