ESOGÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Çevrimiçi (ONLINE) Sınav Süreci
21.08.2020

ESOGÜ Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından çevrimiçi olarak uygulanacak sınavların süreci aşağıdaki şekilde gerçekleşecektir.

Her sınav için test, konuşma ve yazma bölümlerinin ilgili sınav programında ne zaman uygulanacağı ydyo.ogu.edu.tr adresindeki duyurularda yayınlanacaktır.

Öğrencilerimizin duyuruları takip etmeleri gerekmektedir. Birden fazla oturumda yapılacak sınavlarda, öğrencilerimizin oturum bilgileri farklı olabilir. Duyuruların takip edilmesi, ilan edilen oturum günü ve saatinde sınava girilmesi öğrencilerin sorumluluğundadır

Yapılacak sınavlarla ilgili bilgilendirmeler ve oturum davetiyeleri öğrencilerin belirttikleri e-posta adreslerine gönderilecektir. E-posta adres bilgilerinin hatasız ve eksiksiz bir şekilde bildirilmesi, gereksiz e-posta (spam) kutuları da dahil olmak üzere e-posta adreslerinin kontrol edilmesi öğrencilerin sorumluluğundadır.           E-posta adresi olarak gmail kullanımı önerilmektedir.

ÇOKTAN SEÇMELİ SINAVLAR

1. Bu sınavlar uzemoys.ogu.edu.tr üzerinden gerçekleştirilir.
  2. Sınav süresince öğrencilerin kendi internet bağlantılarından kaynaklı sorunlardan ESOGÜ YDYO ve UZEM sorumlu değildir.
  3. Sisteme giriş yapmak için üniversitemizin Ortak Kimlik Doğrulama sisteminde kullanılan Öğrenci No ve Parola (Netyetki girişi) kullanılmaktadır. Ortak Kimlik Doğrulama Sistemi (Netyetki) parolaları Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından tanımlanmaktadır. Eğer şifrenizi unuttuysanız veya yeni şifre almak istiyorsanız lütfen "https://uzemoys.ogu.edu.tr" sayfasındaki şifremi unuttum linkine tıklayınız.
  4. Sisteme girişte sorun yaşayan öğrenciler uzem@ogu.edu.tr adresinden yardım almalıdır.
  5. Sınav süresi ve sınavın açık kalma süresi hakkındaki bilgiler ve  sınavın uygulanmasına ilişkin yönerge uzemoys.ogu.edu.tr adresinde “.....sınavı yönergesi” şeklinde öğrencilerin erişimine açılır.
  6. Öğrenciler sisteme girdiklerinde sınav uygulama koşullarını kabul etmiş sayılır.

KONUŞMA SINAVLARI

1. Bu sınavlar çevrimiçi toplantı yapılan program/uygulamalar (Zoom) ile gerçekleştirilir. Öğrenciler sınavdan önce ilgili programları bilgisayarlarına kurmalı ve bu programları kullanmayı öğrenmelidir.
  2. Öğrenciler ydyo.ogu.edu.tr adresinde ilan edilen sınav oturumlarında sınava alınacaklardır. Sınava oturum saatinden 5 (beş) dakikadan daha sonra bağlanan öğrenciler alınmazlar.
  3. Sınav süresince öğrencilerin kendi internet bağlantılarından kaynaklı sorunlardan ESOGU YDYO sorumlu değildir.
  4. Öğrenciler bu sınavlardan önce kendi kamera ve mikrofonlarının düzgün çalıştığından emin olmalıdır.  (Sınav saatinden önce başka bir kişi ile ekipman testlerini yapabilirler).
  5. Sınav sırasında kulaklık kullanımı yasaktır.
  6. Sınav başında öğrenciler kimlik belgelerini kameralarından sınav görevlilerine göstermek zorundadır.
  7. Sınav süresince öğrenciler sınava girdikleri odada/ortamda yalnız olacaklardır.
  8. Sınav süresince öğrencilerin kamera ve mikrofonları açık olmalı, konuşma sırasında öğrencinin yüzü görülmelidir.
  9. Sınav süresince öğrenciler sınav görevlilerinin uyarılarına göre hareket etmelidir.
  10. Sınav sırasında görevlilerinin talimatlarına uyulmadığı, mikrofon ya da kameranın kapatıldığı, sınav ortamına başkasının girdiği tespit edilirse öğrencinin konuşma sınavı iptal edilir.

YAZMA SINAVLARI

2. Öğrenciler ydyo.ogu.edu.tr adresinde ilan edilen sınav oturumlarında sınava alınacaklardır.Sınava oturum saatinden 5 (beş) dakikadan daha sonra bağlanan öğrenciler alınmazlar.
  4. Yazma sınavı öncesinde öğrenciler kimlik belgelerini, boş bir A4 kağıdını, kalem ve silgisini hazır bulundurmalı, kamera açılarını madde 10’daki gibi ayarlamalıdır.
  5. Sınav başında öğrenciler kimlik belgelerini kameralarından sınav görevlilerine göstermek zorundadır.
  6. Yazma sınavında öğrenciler, kendi kamera ve mikrofonlarının düzgün çalıştığından emin olmalıdır.
  7. Sınav sırasında kulaklık kullanımı yasaktır.
  8. Sınav süresince öğrenciler sınava girdikleri odada/ortamda yalnız olacaklardır.
  9. Sınav görevlileri sınavın başında öğrencilerin kimliklerini, boş kağıdı kameraya göstermelerini isteyecektir.
  10. Sınav süresince öğrencilerin kamera ve mikrofonları açık olmalı, yazma sırasında kamera ve ışık açısı öğrencinin yüzünün ve kağıdının görüleceği şekilde ayarlanmalıdır.
  11. Sınav görevlileri sınavın sonunda öğrencilerin yazdıkları cevapları kameraya göstermelerini, fotoğrafını çekmelerini ve çekilen fotoğrafın sınav görevlisi tarafından belirtilen e-posta adresine belirtilen süreler içinde göndermesini isteyeceklerdir.
  12. Sınav süresince öğrenciler sınav görevlilerinin uyarılarına göre hareket etmelidir.
  13. Sınav sırasında görevlilerinin talimatlarına uyulmadığı, mikrofon ya da kameranın kapatıldığı, kamera açısının madde 10’daki gibi ayarlanmadığı, sınav ortamına başkasının girdiği, kameraya gösterilen sınav kağıdı ile e-posta adresine gönderilen fotoğrafın uyuşmadığı, gönderilen fotoğraftaki yazıların okunmadığı, e-postanın belirtilen sürelerin dışında gönderildiği tespit edilirse öğrencinin yazma sınavı iptal edilir.